Förstora
 
  • g
     
     
     
  •  

    Stadsbibliotek Aspudden
    Attraktivt lugn bland böcker

    På uppdrag av Stockholms Stad Kulturförvaltning gjorde TEA en ombyggnad och ny inredning av Stadsdelsbiblioteket i Aspudden, strax söder om Stockholm. Utmaningen bestod i att i befintliga lokaler skapa ett större och mer attraktivt utrymme för besökare samt åstadkomma en lugnare miljö för studieplatser. I uppdraget ingick också att efter en modell av konstnären Kristofer Sjöström gestalta en ny barnavdelning.

    Med start i juni 2013 genomförde TEA en ny planlösning där personal- och biblioteksutrymme bytte plats och informationsdiskar fick en mer central placering. Det byggdes ett nytt vindfång med ursprunglig placering och interiört målades lokalen i varmare färger som bättre matchar med fastighetens funkisgula kulör. För att ytterligare betona byggnadens arkitektur specialritades väggfasta bokhyllor, men också mobila hyllor för flexibel programverksamhet.

    När det upprustade stadsdelsbiblioteket nyöppnade i januari 2014 var kontakten med omgivningen bättre, ytan för besökare utökad och personalens arbetsmiljö lugnare.

    Stockholm, 2014.