Förstora
 
  • g
     
     
     
  •  

    Villa Älgö
    Fritidshus i genuin skärgårdsmiljö

    På Älgö i Stockholms södra skärgård, vid den öppna viken mot bildsköna Baggensfjärden har TEA på uppdrag av en privatperson ritat ett fritidshus som naturligt smälter in i den omkringliggande miljön med svårslagen utsikt. Projektets utgångspunkter och utmaningar var bland annat en hög klippa i norr, den öppna viken i sydväst, ett stort träd i nordost och en rhododendronbuske som skulle sparas.

    Beställaren var tydlig med att utsikt mot fjärden var av stor vikt, liksom en ateljé för målning och bekväma entréer för alla väder. TEA skapade en interiör som erbjuder öppna ytor för umgänge men även platser för det privata livet. Den röda exteriören fick huset att passa väl in med de omgivande äldre byggnaderna som redan var målade i Falu Rödfärg.

    Fritidshuset stod klart 2006 och har bland annat uppmärksammats i form av en nominering till det prestigefyllda Rödfärgspriset 2012.

    Älgö, 2006.