6 september, 2019

Swedish Design Moves Paris - TEA bidrar till designsatsning.

För två år sedan återinvigdes Svenska institutet i Paris efter en omfattande renovering av de publika ytorna. I 1500-talsbyggnaden, Hôtel de Marle, finns sex gästbostäder som varje år utgör ett uppskattat tillfälligt hem för 80–100 svenska forskare, kulturarbetare och konstnärer.

Nu renoveras institutets sex gästlägenheter för att ytterligare stärka designprofilen och och spegla svensk design och hantverk. Gästlägenheterna, som nu visas för allmänheten för första gången, är en del av den femåriga utställningen Hem x 6.

”I denna etapp av vår designresa vill vi ge kärlek och design till våra residens. Känslan av omsorg ska genomsyra varje detalj. Tillsammans med våra främsta företag och formgivare arbetar vi för att skapa en svensk designambassad i Paris för våra besökare”, säger Ewa Kumlin, chef för Svenska institutet i Paris som har gjort det konstnärliga urvalet av företag som deltar i utställningen.

”Mitt mål har varit att skapa en lugn och inspirerande plats, ett tillfälligt hem för avkoppling och samvaro. Här finns kopplingar till svensk kultur, gammal och ny inredningskonst samlat i en studio med en helt egen stämning och uttryck” säger Ulf Agnér, ansvarig inredningsarkitekt på TEA.

De sex utvalda huvudutställarna har valt sina respektive formgivare:

Carl Malmsten AB – Anna Kraitz
TEA – Ulf Agnér
Svenskt Tenn – i Estrid Ericsson and Josef Franks anda
Gärsnäs – Färg & Blanche
DUX – Septembre Architecture & Urbanisme
Beckmans College of Design Stockholm och Paris College of Art

Gästbostäderna kommer att vara tillgängliga för allmänheten mellan den 8 september och den 13 oktober 2019 och kommer därefter att visas upp i september månad de kommande fem åren. Under hela utställningstiden bereds allmänheten tillträde till de lägenheter som står tomma.


Fler nyheter

8 februari, 2021

I Love New Work

Vi vill bejaka och utveckla nya lösningar och arbetar efter mottot ”I Love New Work” en parafras på den välkända logotypen med en dubbel betydelse: Nya arbetssätt och nya samarbeten.

2 februari, 2021

Vinge

Nu är det färdigt!
Vi är så glada att till slut få dela med oss av vårt arbete med att ha tagit fram inredningen till en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer. Mycket är specialritat, men en hel del av kontorets befintliga inredning har återanvänts.

20 december, 2020

God Jul

Under året har vi arbetat i flera projekt med inredningar, produkter, kontor, bostäder och samhällsfastigheter som vi fortsätter att utveckla mot ett bättre 2021. Tack för ett gott samarbete trots en krävande tid. 
Vi önskar er alla God Jul och Gott nytt år!

4 november, 2020

Säljstart i Brf Sjöglimten.

Försäljningen av lägenheterna i vårt projekt Brf Sjöglimten är i gång.

19 oktober, 2020

Magnusson Fine Wine - Nytt förtroende.

Magnusson Fine Wine expanderar med MFW Galleriet!

3 juni, 2020

Solhem och Smörblomman invigda!

I Mönsterås har äntligen det nya vård- och omsorgsboendet Solhem och förskolan Smörblomman invigts!
Ett projekt där fokus varit på samutnyttjande och sociala möten över generationsgränser.
TEA ritat projektet för Vectura Fastigheter.

21 januari, 2020

Nytt huvudkontor åt Rimi i Lettland

Rimi i Lettland utvecklar nu sin verksamhet med fokus på hållbarhet, miljö och hälsa.
TEA har fått uppdraget att utforma det nya aktivitetsbaserade huvudkontoret tack vare vår erfarenhet från tidigare samarbeten med ICA-gruppen.
Detta kommer att bli Rimis första trähus och utförs med både konstruktion och fasad i trä.

16 december, 2019

Lidingö Stadsbibliotek

Arkitekt Sten Samuelssons karaktäristiska stadshus för Lidingö invigdes 1974.
Nu har Lidingö Stadsbibliotek tillsammans med flera av kommunens verksamheter flyttat in i den uttrycksfulla byggnaden som renoverats färdigt under 2019.