Förstora
 
 • g
   
   
   
 •  

  Setterwalls Advokatbyrå
  Funktionalistiskt kontor vid Humlegården

  Setterwalls Advokatbyrå med cirka 260 medarbetare är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer. När Setterwalls 2015 flyttade till nya lokaler i Eden Terrace Hotel, på Sturegatan 10 i Stockholm, fick TEA uppdraget att anpassa och inreda de tre våningsplanen fördelade på 3 600 kvadratmeter.

  Byggnaden från 1930, ursprungligen ritad av Björn Hedvall, anses ha ett stort kulturhistoriskt värde som ett av de tidigaste renodlat funktionalistiska kontorshusen i Sverige. TEA utgick från fasadens stora glasade ytor, sammanhängande fönsterband och byggnadens öppna våningsplan för att skapa flexibla planlösningar där arbetsplatser, bibliotek, matsal och mötesrum harmoniserar med ytor för rekreation.

  Till inredningen har TEA hämtat inspiration ur funktionalismens färg- och formspråk med ambition att skapa en sober och ombonad kontorsmiljö. Lätta gardiner i fasadfönster mot Humlegården skapar kontakt med naturen och ger ljus i lokalerna där konst och böcker har en framträdande plats bland övrig inredning.

  Stockholm, 2015.