Förstora
 
 • g
   
   
   
 •  

  Landshypotek Bank
  Huvudkontor inspirerat av naturen

  En av Sveriges största affärsdrivande kooperationer, Landshypotek Ekonomisk Förening, gav TEA i uppdrag att rita ett nytt huvudkontor åt Landshypotek Bank i centrala Stockholm.

  Det nya huvudkontoret, som stod klart för inflyttning våren 2012, ligger högst upp i gallerian Mood Stockholm belägen i korsningen Regeringsgatan-Jakobsbergsgatan. Uppdraget var att skapa ett modernt kontor med tydlig identitet och goda möjligheter för kundmöten.

  Inredningen är inspirerad av de värdeord som genomsyrar beställarens verksamhet: långsiktiga, omtänksamma, kompetenta. Då Landshypoteks kunder främst är verksamma inom traditionellt landsbygdsföretagande valde TEA tidlösa färger och hållbara material med tydlig koppling till naturen. Askträ, läder och ull i grönt, gult och brunt leder omedelbara associationer till svensk skog och sädesfält och jordmån.

  En omsorgsfull planlösning gav ett anpassningsbart kontor med representativ reception och mötesdel, samt en intern del med öppna arbetsplatser för cirka 50 personer.

  Stockholm, 2012.