16 december, 2019

Lidingö Stadsbibliotek

Arkitekt Sten Samuelssons karaktäristiska stadshus för Lidingö invigdes 1974.
Nu har Lidingö Stadsbibliotek tillsammans med flera av kommunens verksamheter flyttat in i den uttrycksfulla byggnaden som renoverats färdigt under 2019.
TEA fick av kommunen det stora förtroendet att rita all inredning till det nya stadsbiblioteket och stadshusets gemensamma utställningsytor i entréplanet.
Uppdraget har genomförts i tät dialog med verksamheterna avseende behovsanalys och inredningskoncept.

Projektet har innefattat allt från programarbete, koncept, inredningsprojektering med många specifikt formgivna, platsanpassade möbler och specialsnickerier.
Målet har varit ett levande och inbjudande kulturhus för alla.
Stor vikt har lagts på att bevara de starka karaktärsdragen med bland annat de orange pelarna. Vår idé har varit komplettera miljön med en mild harmonisk färgskala och att fånga upp det svarta med tyngd och tydlighet i bokhyllor.
En viktig  strävan har varit vackra, långsiktigt hållbara och miljömedvetna val, såväl i material som design. Ett flertal fina möbler och bokvagnar har också flyttats med från förra biblioteket.

På entréplan möts besökare av en lugn miljö mitt i den öppna hallen, med möjligheter att läsa tidningar eller tidskrifter på flera språk, studera vid mindre cafébord eller surfa på lånedatorer. På detta plan återfinns också konsthallen samt större avskilda rum för olika programverksamheter och ArtLab, kreativ verkstad för de yngre.
Nedanför den stora gradängtrappan är den generösa informationsdisken placerad som ett självklart nav, synlig från alla tre ingångar.
På nedre våningsplanet finns den stora mängder media, såväl fackböcker som skönlitteratur för barn, ungdomar och vuxna. Här ryms också flera studierum, många olika typer av läsplatser och den alldeles egna småbarnsavdelningen, utformad som en mjuk stiliserad skogsglänta.

 

Fotograf: Stellan Herner


Fler nyheter

21 januari, 2020

Nytt huvudkontor åt Rimi i Lettland

Rimi i Lettland utvecklar nu sin verksamhet med fokus på hållbarhet, miljö och hälsa.
TEA har fått uppdraget att utforma det nya aktivitetsbaserade huvudkontoret tack vare vår erfarenhet från tidigare samarbeten med ICA-gruppen.
Detta kommer att bli Rimis första trähus och utförs med både konstruktion och fasad i trä.
Läs mer här!

20 december, 2019

God Jul

Under året har vi arbetat i flera projekt med inredningar, bostäder, hotell och samhällsfastigheter som vi fortsätter att utveckla mot ett positivt och hållbart 2020!
God Jul och ett Gott Nytt År!

16 december, 2019

Lidingö Stadsbibliotek

Arkitekt Sten Samuelssons karaktäristiska stadshus för Lidingö invigdes 1974.
Nu har Lidingö Stadsbibliotek tillsammans med flera av kommunens verksamheter flyttat in i den uttrycksfulla byggnaden som renoverats färdigt under 2019.

3 december, 2019

Kontorsmarknaden 2020

TEA deltar med Thomas Eriksson i paneldebatt om morgondagens kontor. Under seminariet "Kontorsmarknaden 2020" delar vi med oss av tankar om framtiden och erfarenheter från egna projekt.

12 september, 2019

Första spadtaget i Masmo

I veckan sattes spaden i marken för projekt Solhagaparken i Masmo, Huddinge, som TEA har ritat på uppdrag av SHH i samverkan med NCC.
Äldreboende och bostadsrättsförening i tredimensionell fastighetsbildning.

6 september, 2019

Swedish Design Moves Paris - TEA bidrar till designsatsning.

TEA har fått hedersuppdraget att rita en av gästlägenheterna i Svenska Institutet i Paris.
Passa på att besöka utställningen som pågår mellan 8/9-27/10!

6 september, 2019

TEA har ritat två kvarter i Haga norra

Haga norra är ett av TEA:s största bostadsprojekt någonsin. 
I detta samverkansprojekt är vi med och utvecklar en ny stadsdel med våra två bostadskvarter.
Bygget är i gång!

12 augusti, 2019

Barkarby SIX - Bygget är i full gång!

Bygget av 164 lägenheter i Barkarbystaden för Brabo Stockholm pågår för fullt.