Förstora
 
 • g
   
   
   
 •  

  GS1 Sweden
  Interaktiv utställning för affärsnytta

  GS1 Sweden ingår i en global non-profit organisation som utvecklar internationella standarder för varu- och informationsflöden genom unika sifferserier. Dessa används för exempelvis identifiering av artiklar, platser eller gods.

  2011 fick TEA uppdraget att skapa en interaktiv produktutställning som förklarar hur standardisering kan effektivisera affärsprocesser och förenkla handel. Genom ett Concept Center på Västra Järnvägsgatan 15 i Stockholm skulle affärsnyttan illustreras på ett pedagogiskt och lustfyllt sätt.

  TEA skapade stationer med filmer, uppbyggda miljöer och tekniska hjälpmedel där besökaren själv kan upptäcka fördelarna med standardisering i olika situationer. Stationerna placerades på tre cirkulära scener med mörka tak och golv samt styrd belysning för att förstärka den aktiva scenen och hjälpa besökaren att fokusera på övningen.

  Resultatet blev ett effektivt och uppskattat utbildningsverktyg för GS1 Sweden. För att möta den ökade efterfrågan och kunna ta emot större grupper har faciliteterna efter hand utökats och uppdaterats.

  Stockholm, 2011.