Förstora
 
 • g
   
   
   
 •  

  Åhléns City Skönhetsavdelning
  Inredning för mode och skönhet

  Allt sedan Åhléns City stod klart för öppning hösten 1964 har byggnaden med den väldiga klockan i bladguld på fasaden varit ett av huvudstadens mest välkända landmärken. Sedan augusti 2013 rymmer varuhuset också Skandinaviens största skönhetsavdelning.

  Det var till den TEA fick uppdraget att skapa en inredning som andades mode och skönhet, som tog tillvara på varuhusets historia och det centrala läget som genererar en ständig genomströmning av människor.

  Den spatiösa knutpunkten för internationell doft och skönhet är upplyst av taklampor som användes redan när Åhléns City först invigdes. För att väcka kunderna nyfikenhet anlitade TEA den välrenommerade tecknaren Stina Wirsén. Hennes mondäna illustrationer handmålandes genomgående på avdelningens väggar, klädda i handslaget kakel från Askersunds kakelmakeri.

  Också de som inte har haft möjlighet att besöka varuhuset har kunnat ta del av konceptet. Åhléns har använt flera av de detaljer och element som skapades specifikt för skönhetsavdelningen i sin externa marknadsföring.

  Stockholm, 2013.