Förstora
 
 • g
   
   
   
 •  

  ICA:s Huvudkontor
  Med möjlighet att förändras i framtiden

  Thomas Eriksson Arkitekter har efter ett långt samarbete med ICA nu även ritat inredningen till deras nya huvudkontor i Solna med inflyttning under våren 2019.

  Då ICA beslöt att samla alla sina affärsområden under ett tak blev det viktigt att skapa ett koncept där inredningen förmedlar ICA:s identitet och värderingar.
  TEA valde att fokusera på ICA:s hållbarhetsprofil och låta den vara en styrande del både i gestaltning och vision. Inredningen är därför utformad med väl genomtänkta materialval och för att minimera onödig belastning på miljö och klimat har stor vikt lagts vid återanvändning av befintliga möbler.
  Tre ljusgårdar utgör hustes centrala mötesplatser och här möts och syns ICA:s alla verksamheter i samverkansytor och torgplatser för spontana möten och erfarenhetsåterföring.
  De aktivitetsbaserade kontorsytorna är genomtänkta och planerade för effektiv dagsljusanvändning där enskilda arbetsplatser för koncentration och fokus är placerade ut mot fasaden. Möten och aktiviter som kräver mer social samverkan sker i mötesrum och vid projektplatser placerade mot husets ljusgårdar. Högst upp finner vi takterrasserna med rekreationsytor för medarbetarna.

  ICA har nu ett flexibelt kontor där verksamheter kan växa och krympa över tid och där den övergripande gestaltningen speglar ICA:s vision – ”För en god morgondag” 

  Solna, 2019