Förstora
 
 • g
   
   
   
 •  

  Nordea
  Dynamisk interiör för Nordea

  När Nordea – norra Europas största bank- och finanskoncern – skulle inreda sin nya entré till kontoret på Smålandsgatan 17 i centrala Stockholm gick uppdraget till Thomas Eriksson Arkitekter.

  Den nya entrén som förbinder kontorsplan i PK-huset och Mästerhuset ligger två trappor upp tvärs över Smålandsgatan med utsikt över det nyanlagda Smålandstorget. Innanför de diskret reflekterande glasen som klär fasaden från golv till tak har TEA skapat en plats där kunder, samarbetspartners och medarbetare i de båda husen möts i en dynamisk miljö.

  Entrén nås via en rulltrappa eller hiss från gatuplan där hisschaktet har klätts i en mönsterperforerad askpanel som skiftar färg i höjdled, från djupt blå till ren ljus ask. Valet av inredningens kulörer har inspirerats av PK-husets stenfasad. På entréplanet växer ett grönskande träd ur inskrivningsdisken i infärgat rosa askfanér och i närheten ges receptionsdisken liv av ett behagligt och pulserande ljus. För att påminna om Nordeas skandinaviska ursprung har TEA använt gedigna material, som läderlindade ledstänger och specialdesignade ullmattor i mötesrum.

  Entrén på Smålandsgatan invigdes i juni 2017.

  TEA har också ritat entrébyggnaden.

  Stockholm, 2017