Förstora
 
  • g
     
     
     
  •  

    Proviant Deli
    Råvaror till sin fulla rätt

    När Proviant startade sin restaurang 2007 hade de en enkel och tydligt formulerad vision – att laga god mat vid varje tillfälle, på varje tallrik. Köket arbetar med månatliga teman och tar tillvara på de svenska råvaror som är aktuella för stunden.

    Idén visade sig vara framgångsrik och snart bestämde sig Proviant för att utöka verksamheten med en egen butik, vägg i vägg med restaurangen på Sturegatan 19, i centrala Stockholm.

    TEA fick uppdraget att skapa en butiksinredning för Proviant som skulle hålla samma höga ambitionsnivå som Proviant gjort sig kända för att erbjuda i köket intill.

    För att lyfta fram filosofin om värdet av närheten till odling och vikten av kvalitativ matproduktion använde TEA sig av en färg- och materialpalett som förstärker råvarornas skönhet. I ett öppet hyllsystem som för tankarna till ett skafferi presenteras konserverade produkter, grönsaker vilar i ljusa trälådor och kött till försäljning hänger i mörningsskåp.

    Proviants butik öppnade i april 2011.

    Stockholm, 2011.