Förstora
 
 • g
   
   
   
 •  

  Sture bibliotek
  Ett bibliotek för liv och rörelse

  För att anpassa sig till den nya tidens krav på tillgänglighet och service satsar Stockholms Stadsbibliotek och Kulturförvaltningen på bibliotek för människor i rörelse. Ett av de första stegen i projektet var att 2009 öppna Sture bibliotek i Östermalms tunnelbanestation, där uppdraget att utforma inredningen gick till TEA.

  Ett bibliotek är en tyst och stilla plats. En tunnelbanestation är full av liv och aktivitet. Att förena dessa två världar till en lugn oas för människor i rörelse var visionen som TEA arbetade efter under projektet. Inspiration hämtades från böckernas värld, där boken med sina hårda pärmar och vita sidor fick ge karaktär åt inredningen som starkt bidrar till Sture biblioteks identitet.

  Resultatet är en plats där besökare kan slinka in och lämna T-banestressen bakom sig för att låna en bok, läsa ett magasin eller nyttja någon av bibliotekets många tjänster.

  Stockholms Stadsbiblioteks satsning på Tunnelbanebiblioteken SL tilldelades Stockholms Handelskammares stadsmiljöpris 2010.

  Stockholm, 2009.