Förstora
 
 • g
   
   
   
 •  

  Svenska Institutet i Paris
  TEA:s bidrag i Swedish design Moves Paris

  För två år sedan återinvigdes Svenska institutet i Paris efter en omfattande renovering av de publika ytorna. I 1500-talsbyggnaden, Hôtel de Marle, finns sex gästbostäder som varje år utgör ett uppskattat tillfälligt hem för 80–100 svenska forskare, kulturarbetare och konstnärer.

  Nu renoveras institutets sex gästlägenheter för att ytterligare stärka designprofilen och och spegla svensk design och hantverk. Gästlägenheterna, som nu visas för allmänheten för första gången, är en del av den femåriga utställningen Hem x 6.

  ”I denna etapp av vår designresa vill vi ge kärlek och design till våra residens. Känslan av omsorg ska genomsyra varje detalj. Tillsammans med våra främsta företag och formgivare arbetar vi för att skapa en svensk designambassad i Paris för våra besökare”, säger Ewa Kumlin, chef för Svenska institutet i Paris som har gjort det konstnärliga urvalet av företag som deltar i utställningen.

  ”Mitt mål har varit att skapa en lugn och inspirerande plats, ett tillfälligt hem för avkoppling och samvaro. Här finns kopplingar till svensk kultur, gammal och ny inredningskonst samlat i en studio med en helt egen stämning och uttryck” säger Ulf Agnér, ansvarig inredningsarkitekt på TEA.

  De sex utvalda huvudutställarna har valt sina respektive formgivare:

  Carl Malmsten AB – Anna Kraitz
  TEA – Ulf Agnér
  Svenskt Tenn – i Estrid Ericsson and Josef Franks anda
  Gärsnäs – Färg & Blanche
  DUX – Septembre Architecture & Urbanisme

  Beckmans College of Design Stockholm och Paris College of Art

  Gästbostäderna kommer att vara tillgängliga för allmänheten mellan den 8 september och den 13 oktober 2019 och kommer därefter att visas upp i september månad de kommande fem åren. Under hela utställningstiden bereds allmänheten tillträde till de lägenheter som står tomma.

  Foto: Raphaël Dautigny

   

  Paris, 2019