Förstora
 
  • g
     
     
     
  •  

    Villa Fornudden
    Parknära vård- och omsorgsboende

    Vid Fornuddsparken ligger Tyresös nya vård- och omsorgsboende.
    Ambitionen har varit att skapa en varierad och småskalig byggnad, väl anpassad till sin omgivning. Från den generösa entrén nås byggnadens huvudtrapphus och de 60 lägenheterna. Gemensamma utrymmen som vardagsrum och matrum öppnar upp sig via stora fönsterpartier mot den södervända gården och låter grönskan få en plats även i interiören. Gården ger möjlighet för aktiva promenadslingor i kombination med lugna platser för vila och kontemplation. En generös takterrass ger möjlighet till utblick över Fornuddsparken och huvudentréns liv och rörelse.

    Byggnaden certifieras Miljöbyggnad silver, och under hösten 2020 kommer de nya hyresgästerna flytta in.

    Tyresö, 2020